Lektioner & föreläsningar

Är du lärare och vill bjuda din klass på vetvärd EU-kunskap? Behöver ditt företag mer kött på benen när det gäller att göra affärer med andra EU-länder? Vi hjälper dig att göra frågetecken till utropstecken.


Skräddarsydda föreläsningar för 0 kronor

När du bokar in ett lektionstillfälle med Europa Direkt har du som beställare chansen att själv vara med och forma innehållet. För det händer ju så otroligt mycket inom EU och vem bättre kan säga vad som passar just din målgrupp här och nu. Kanske lockar det historiska, institutionerna och deras maktförhållande eller varför inte aktuella temaområden som energi, klimat, budget och handel?

Beroende på vilka frågor som ska tas upp och hur djupt du vill gå lägger vi tillsammans med dig upp ett besök som passar gruppen, klassen eller företaget. Här under hittar du exempel på hur det kan se ut. Och jo, det är faktiskt helt gratis!EU 60 minuter

Börjar med en genomgång av människors olika syn på det europeiska samarbetet, hur beslut tas samt vem som fattar dem, och fortsätter med EU i vardagen och aktuella debattfrågor. Finns intresse för ett särskilt ämne, tex EU:s roll i en globaliserad värld, är det det vi fokuserar på. Vid varje lektionstillfälle finns mentometrar för att rösta och tycka till. Precis som i Bryssel.

Workshop "Skolans möjligheter med EU-medlemskapet"

En workshop om internationaliseringens möjligheter och hur din skola kan tanka hem internationell know-how genom att använda EU:s internationella program som hävstång i skolans kvalitetsarbete.

EU halvdag

Du kanske inte visste detta, men Europa Direkt kan också ordna rollspel för grupper om max 30 personer. Hör av dig så berättar vi mer!

Om Europa Direkt

Läs mer om Europa Direkts uppdrag, varför vi finns och hur du kommer i kontakt med oss.

Läs mer
Finansiärer
  • Europeiska Unionen
  • Skellefteå Kommun
  • Region Västerbotten
  • Umeå Kommun