Senaste nytt

29 apr Webinarium från Europahuset med Europeiska Smittskyddsenhetens (ECDC) direktör Andrea Ammon

Hälso- och sjukvård regleras inte av EU-samarbetet, utan är medlemsländernas ansvar. Men det europeiska smittskyddsinstitutet, ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), som ligger i Solna, har en viktig rådgivande funktion. Institutet följer noga den pågående pandemin, gör regelbundna lägesrapporter och riskanalyser, tillhandahåller hälsoriktlinjer och rådgivning till EU:s medlemsländer vad gäller olika åtgärder för att bekämpa viruset.
 
I ett webbinarium från Europahuset, som direktsändes onsdagen 29 april kl. 11.00 från EU-kommissionens representation i Sveriges Facebooksida, intervjuades ECDC:s direktör Andrea Ammon av Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige
 
De samtalade om utvecklingen av pandemin i EU-länderna och ECDC:s lägesrapporter och riskanalyser. De blickade ocks framåt: Vilka olika scenarier ser ECDC för virusets fortsatta utveckling och hur kan man tänka att coronaviruset påverka EU-samarbete inom hälso- och sjukvård på längre sikt?  

Se seminariet på EU-kommissionens Facebook

Till nyhetssidan

Om Europa Direkt

Läs mer om Europa Direkts uppdrag, varför vi finns och hur du kommer i kontakt med oss.

Läs mer
Finansiärer
  • Europeiska Unionen
  • Skellefteå Kommun
  • Region Västerbotten
  • Umeå Kommun