Senaste nytt

1 Juni Webinarium: Coronapandemin - hur ska EUs återhämtningsplan få hjulen att snurra igen, och kommer den att fungera? Carl Bildt, John Hassler och Katarina Areskoug Mascarenhas samtalar under ledning av Johan Wullt.

Den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talet drabbar nu Europa. För att hjälpa arbetstagare, företag och få fart på de ekonomiska hjulen när Corona-pandemin avtar presenterade EU-kommissionen den 27 maj ett återhämtningspaket. Vad kommer det att betyda för EU, Sverige, näringslivet och jobben?

EU:s stats- och regeringschefer bad EU-kommissionen att tillsammans med rådet och Europaparlamentet föreslå en återhämtningsplan för att återskapa tillväxt och sysselsättning, särskilt i de hårdast drabbade länderna och regionerna, hålla ihop den inre marknaden och bidra till gröna investeringar och satsningar på digitalisering.
· Hur kan EU gemensamt bidra till ekonomisk återhämtning?
· Hur stor bör återhämtningsplanen vara och hur ska den finansieras?
· Hur fördelas stödet mellan länder och regioner? Bidrag eller lån?
 
Det är frågor som Carl Bildt, tidigare stats- och utrikesminister, John Hassler, professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet samt Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige samtalar i detta webinarium arrangerat av EU-kommissionen. SVT Forum sänder seminariet och det strömmas även live på Facebook. Webinariet modereras av Johan Wullt, presschef på EU-kommissionens representation.

Se samtalet på EU-kommissionens Facebook

Till nyhetssidan

Om Europa Direkt

Läs mer om Europa Direkts uppdrag, varför vi finns och hur du kommer i kontakt med oss.

Läs mer
Finansiärer
  • Europeiska Unionen
  • Skellefteå Kommun
  • Region Västerbotten
  • Umeå Kommun