Senaste nytt

21 okt Europa Direkt, elever och handledare träffar John Kostet, Senior Adviser Regional Policy, North Sweden i Bryssel

Europa Direkt Västerbotten har kickat off ett samarbete med gymnasieskolor i Västerbotten, "Gymnasiearbete med Europa Direkt", där elever gör sina gymnasiearbeten med EU-inriktning på områdena miljö- och klimatfrågor samt Arktis, som alla är av särskild betydelse för norra Sverige.
Handledare och elever på Dragonskolan i Umeå, Tannbergsskolan i Lycksele samt Anderstorpsgymnasiet och Baldergymnasiet i Skellefteå deltar.
Europa Direkt kommer under läsåret att arrangera digitala träffar med experter i Bryssel som eleverna får möta för att samla material till sina arbeten. I planen ingår att avsluta med ett studiebesök i Bryssel för deltagarna i Europa Direkts regi.
Syftet är att öka kunskapen om vad EU gör, hur EU och den lokala nivån hänger ihop, få uppleva ’EU på riktigt’ och få en praktisk förståelse av vad som görs i Bryssel och hur man kan påverka det som sker på EU-nivå.
Tillsammans med Europa Direkt är det idag dags för deltagarna att träffa John Kostet, Senior Adviser Regional Policy, med sakområden regionalpolitik, EU:s arktiska frågor och råvaror.

Till nyhetssidan

Om Europa Direkt

Läs mer om Europa Direkts uppdrag, varför vi finns och hur du kommer i kontakt med oss.

Läs mer
Finansiärer
  • Europeiska Unionen
  • Skellefteå Kommun
  • Region Västerbotten
  • Umeå Kommun