Senaste nytt

Möte i Strasbourg v 50

Nya möten i Strasbourg. Detta kommer dem ta upp:

- Fiskepolitik: Parlamentarikerna kommer att rösta om grundförordningen och marknadsordningen för den gemensamma fiskeripolitiken. Parlamentet planerar dessutom att rösta om fiskeriavtalet mellan EU och Marocko. (Debatt måndag och omröstning tisdag för grundförordningen, marknadsordningen och EU-Marocko-avtalet. Omröstning på torsdag för havs- och fiskerifonden)

- Globaliseringsfonden: Efter en debatt väntas parlamentet fatta beslut om användning av den europeiska globaliseringsfonden. (tisdag)

- Ukraina: Utgången av toppmötet i Vilnius, med särskilt fokus på situationen i Ukraina, kommer debatteras. Parlamentet väntas anta en resolution i ämnet. (Debatt tisdag, omröstning onsdag eller torsdag).

- "Backloading": Parlamentet röstar om förslaget om att skjuta upp förfarandet att auktionera ut nya utsläppsrätter i EU. (tisdag)

- ECB:s årsrapport: Tillsammans med Europeiska Centralbankens ordförande Mario Draghi debatterar parlamentarikerna ECB:s årsrapport för 2012. (torsdag)

- Mali: Malis president Ibrahim Boubacar Keita talar inför plenum. (tisdag)

- Iran: En officiell delegation från Europaparlamentet reser till Teheran i syfte att återetablera interparlamentariska relationer med ledamöter i det iranska parlamentet. (torsdag-söndag)


Utskottens respektive dagordningar (under sammanträdeshandlingar, Europaparlamentets webbplats)


Följ utskotten på nätet (Europaparlamentets webbplats)Live från Europaparlamentet tis-tor v.50

Till nyhetssidan

Om Europa Direkt

Läs mer om Europa Direkts uppdrag, varför vi finns och hur du kommer i kontakt med oss.

Läs mer
Finansiärer
  • Europeiska Unionen
  • Skellefteå Kommun
  • Region Västerbotten
  • Umeå Kommun